Waarom ben ik Metabolic Balance begeleider geworden

Toen ik met mijn praktijk startte kreeg ik wel eens de vraag of ik ook iets met afvallen ging doen. Dat was in eerste instantie niet de bedoeling. Tot ik een artikel over Metabolic Balance tegenkwam in een vakblad waarin stond dat ze op zoek waren naar nieuwe begeleiders. Nadat ik het artikel had gelezen werd ik erg enthousiast over dit programma. Aan de hand van je bloedwaarden en persoonlijke gegevens zoals gewicht, lengte, gezondheidsklachten, eventuele medicatie die wordt genomen en je eetgewoontes, wordt een persoonlijk voedingsplan gemaakt. 

Eerst zelf het programma gevolgd

Na het volgen van het introductie seminar vond ik het tijd worden om het programma eerst zelf te gaan volgen. Als eerste heb ik bij mezelf bloed afgenomen via een vingerprik. Dit gaat niet om 1 druppeltje bloed, maar er wordt een klein cupje gevuld. Het bloedprikken doe ik zelf in mijn praktijk, hiervoor ben ik bij Hessels & Grob het laboratorium waarmee ik samenwerk, geweest voor uitleg. Ik was reuze nieuwsgierig naar de uitslag want je bloed wordt op 37 waarden getest zoals nierfunctie, leverfunctie, cholesterol, ijzer, glucose. Nadat ik alle gegevens in de database had ingevoerd kwam mijn voedingsplan tevoorschijn. Hoewel ik had aangegeven niet te willen afvallen ben ik toch wat kilo’s kwijtgeraakt. Ik zeg ook altijd tegen mijn cliënten dat wanneer je stofwisseling weer in balans is je op een gewicht komt dat bij je past.

Wat ik uiteindelijk van dit programma heb geleerd is om meer variatie aan te brengen in de maaltijden en om bij elke maaltijd een eiwit te nemen. Mijn ontbijt bijvoorbeeld was altijd heel eenzijdig en daar is nu verandering in gekomen. Ook de verhouding eiwitten en koolhydraten zijn erg belangrijk. Door elke maaltijd met een hap eiwit te beginnen wordt i.p.v. insuline glucagon aangemaakt voor de eiwitvertering. Hierdoor wordt de vetverbranding gestimuleerd en krijg je tussen de maaltijden geen hongeraanvallen. Het mooie van dit programma is dat je vet verliest en spiermassa aanmaakt. 

Afgelopen jaar heb ik dit programma al bij veel cliënten toegepast met hele mooie resultaten en ik durf eigenlijk wel te zeggen dat je bij geen resultaat geld terug krijgt. Zo erg ben ik overtuigd van de werking van dit mooie programma. Meer informatie over dit programma vind je hier.

Ben je ook geïnteresseerd neem dan contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.